סינוסיטיס ואינזימים
ברומלין הוא אנזים שנמצא במיץ אננס ובגזע האננס. אנשים משתמשים בו לרפוי מחלות שונות.ברומלין משמש להפחתת הגודש והתגובה הדלקתית, במיוחד של האף והסינוסים, לאחר ניתוח או פציעה.
כמו כן הברומלין מסייע לצמצם את הסימנים של קדחת השחת - אלרגיה המתאפיינת לנזלות, טיפול במצב מעי הכולל נפיחויות וכיבים (קוליטיס), הסרת רקמה הפגועה לאחר כווייה (טרייה), מניעת היווצרות הניזלים בריאות (בצקת ריאות), מרגיע את השרירים, גירוי התכווצויות שרירים, הפחתת זמן הקרישה, שיפור הקליטת אנטיביוטיקה, מניעת סרטן.
כמו כן הוא משמש למניעת כאבי שרירים, זאת הנוצרת לאחר פעילות גופנית אינטנסיבית עקב יצירה מוגברת של חומצה לקטית והנזקים לרקמות השרירים. שימוש זה עדיין נחקר.
הברומלין עם טריפסין (חלבון) ורוטין (חומר המצוי בכוסמת). נראה ברומלין משמש בדרך זו כדי להפחית את הכאב ולשפר את תפקוד הברך באנשים עם דלקת פרקים.
האומנם אין ראיות מדעיות מספיקות בכדי לקבוע אם הברומלין אכן יעיל עבור כל אחד מהשימושים האחרים שלה.
נראה כי הברומלין לגרום לגופנו לייצר חומרים הנלחמים בכאבים, בנפיחותיות ובדלקות.
ברומלין וסרטן
ברומלין מכיל כימיקלים שמפריעים לצמיחה של תאים סרטניים וקרישת דם איטית.דלקת בסינוסים לעתים קרובות מתחילה עם כאב הגרון והגודש באף שמסמן כהיתקררות, בדרך כלל במהלך "העונה הקרה" המשתרעת החל מאוקטובר עד מרץ.
הזיהומים גורמים לנפיחות וגודש ברירית האף, אשר מקטינה אוורור הסינוסים וניקוזם.
כאשר הפרשות אינן יכולות להתנקז בצורה יעילה לרוב, וכך הפוטנציאל לזיהום הוא עולה.
תחושה מעורפלת שמלווה את הגודש, סימפטום אחר של סינוסיטיס יחד עם כאבים בפנים - באיזור הסינוסים, כאבי ראש ועייפות (מחוסר השינה ומערכת חיסונית מוחלשת). ריר-צהוב-ירוק המופרש מהאף, היות והתפתחו זיהום חיידקים וכו'...
טיפול בסינוסיטיס עם תזונה בריאה
תזונה עשירה בפירות, ירקות, דגנים מלאים, קטניות וחלבונים ספציפיים, ללא כימיקלים. רצוי להוסיף לתפריט שלנו תוספי מזון, כמו: ויטמין A, ויטמין C, ביופלבונואידים, סלניום ואבץ. הנ"ל כבר כבר בשימוש קליני ע"י רופאים, והוכחו כיעילים.צמחי מרפא יכולים לעזור לך להיפטר מהסינוסיטיס הם; בין בן היתר אכינצאה, שום ותמצית זרעי אשכולית. בנוסף, שמן אקליפטוס ושמן מנטה עוזרים למצב הדלקת ולהגביר את זרימת דם.
אל תזלזל בחשיבותה של השינה: לגופנו נחוצה שינה מספקת על מנת לשפר את היכולת והאנרגיה לתקן את התאים הפגומים אשר נוצרו ע"י הזיהום.
פעילות גופנית חיונית, לנשום ולקבל אוויר עובר בדרך הסינוסים,
תגובות
הוסף רשומת תגובה
תוכלו לשלוח לנו הכל אודות מחלת האסטמה, החל מתופעות לוואי אישיות של תרופות ועד למאמרים אודות המחלה... (למייל: kobisport@gmail.com)