דילוג לתוכן הראשי

ויטמין D קובי עזרא

ויטמין D קובי עזרא. חסר בויטמין D קשור למספר בעיות בריאותיות, ועת התיסוף שלו ניכר בשפע של יתרונות בריאותיים.


לויטמין D תפקיד מתפתח בוויסות דלקת וייצור כימוקין 3, כמו גם תפקיד חשוב בתפקוד מערכת החיסון.


תפקידים אנטי-דלקתיים ואנטי-זיהומיים של ויטמין D הופכים חשובים יותר ויותר במגוון של מחלות עור.


השפעה מווסתת של ויטמין D על מערכת החיסון בעור ניכרת מהתקופה של הילודים, כאשר פרופיל תאי T הרגולטוריים המשתנים.


ויטמין D והאנלוגים שלו עשויים להשפיע על מלנוציטים, סבוציטים וקרטינוציטים וכך מציעים אפשרות של טיפול בדלקות עור (דרמטיטיס) כרוניים.


ויטמין D עקב פרופילי תאי T וייצור פפטידים אנטי-מיקרוביאליים בעור עשויים לשפר את התגובה הדלקתית וכלי הדם בעור, וכן להפחית את זיהום המשני בעור.


ויטמין D עשוי גם לשפר את ההישרדות במחלות חריפות עקב הגברת החסינות המולדת.


נראה שלויטמין D ישנן השפעות אנטי-מיקרוביאליות מערכתיות שעשויות להיות חיוניות במגוון רחב של מחלות חריפות וגם מחלות כרוניות.


שימוש-היתר באנטיביוטיקה נמשך למרות מאמצים רבים לטפל בבעיה זו ותורם לאורגניזמים עמידים כמו סטפילוקוקוס אאוראוס עמידים למתיצילין.


שימוש בויטמין D עשוי להפחית את המרשם אנטיביוטיים שאינם מתאים ולהגביר את התגובה הטיפולית בשילוב עם שימוש אנטיביוטי מתאים.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

אסטמה אסתמה קובי עזרא

אסטמה  ויש האומרים  אסתמה  היא מחלה כרונית דלקתית של מערכת הנשימה התחתונה.  אסטמה  הינה דלקת כרונית של הסמפונות (צינורות דרכי הנשימה) ומערכת הנשימה. מחלת האסטמה מוכרת לרפואה כ- 2000 שנה, המחלה תוארה לראשונה בכתביו של היפוקרטס - אבי הרפואה.  בהתקף אסטמה ( קוצר נשימה ) מלבד הקושי לנשום, הרירית הדלקתית אשר בסמפונות ובדרכי הנשימה מגיבה באופן קיצוני לגירויים שנמצאים מחוץ לגוף, (אלרגנים, זיהומים, שינויי טמפרטורה ועוד גורמים נוספים). המצב הנ"ל גורם לתגובת היתר של הרירית, עלול להימשך תקופות בלתי מוגדרות, ממספר שעות ועד ימים. ההתקף עשוי לחזור ולהתרחש, וגורם לכך שכל גירוי חיצוני מלווה בהתכווצות הסמפונות וקושי בנשימה.  חילוף הגזים או קליטת החמצן אם תירצו, מתבצעת בכלי הדם הקטנים ביותר (קפילרים). בנקודה זו מוחלפים הגזים - החמצן ניקשר אל מולקולת הברזל המצויה בכדורית הדם האדומה, והיא מצידה משחרר את תוצר הפסולת שהותירו התאים - דו-תחמוצת הפחמן (co2). ישנם מספר גורמים עיקריים לקושי בנשימה • התכווצות שרירי הסמפונות  • נפיחות בסמפונות  • ריר סמיך בסמפונות ישנה גם דלקת של הסמפונות שגורמת לשינויים בדרכ

אלרגיות, אסטמה, סינוסיטיס, נזלת, קובי עזרא

להלן מאמר על אלרגיה, החל מאסטמה, סינוסיטיס, נזלת ואלרגיות שונות עם קובי עזרא.  כשמערכת החיסון שלך מגיבה למשהו שלא מפריע לאנשים אחרים, אתה חווה תגובה אלרגית. מספר מהאשמים הגדולים בגרימת תגובות אלרגיות הם: 1. קרדית אבק הבית,   2. קשקשים לחיות מחמד,   3. נבגי עובש,   4. עקיצת חרקים,   5. מזון, תרופות, ועוד...    אלרגיות עלולות לגרום למספר תסמינים  כגון: מתעטש, נזלת, גירוד, פריחות, נפיחות, אסטמה, בדרך כלל רופאים מטפלים באלרגיות במגוון גישות הכוללות לעתים קרובות בתרופות סטרואידיות ואנטי-היסטמיניות. עם זאת, ישנם תכשירים טבעיים וביתיים ל אלרגיה .   התרופה הטבעית הטובה ביותר לאלרגיות התרופה הטבעית הטובה ביותר לאלרגיות היא, במידת האפשר, הימנעות מהגורם האלרגי במידה והדבר אפשרי. גם רופאים וגם מרפאים טבעיים יציעו לכם להגביל או להימנע מאלרגנים, וזה מה שגורם לתגובה האלרגית שלכם.   עליך להימנע מחשיפה לאלרגנים שלך. לדוגמה, אם הייתה לך תגובה אלרגית לתרופת סולפה, הודע לרופא שלך על האלרגיה שלך. סביר להניח שהם ירשמו אנטיביוטיקה חלופית אם אי פעם תזדקק לה. 10:46 פועל עכשיו לצפייה בהמשך עם זאת, קשה להימנע מא

אסטמה וויטמין D קובי עזרא הקשר ביניהם?

אסטמה וויטמין D קובי עזרא, מה הקשר ביניהם?   אסתמה  היא נושא מרכזי בבריאות הציבור. ההתרחשות המשותפת של השכיחות הגבוהה של מחסור בויטמין D בחולי  אסטמה  שתועדה ברחבי העולם בעשורים האחרונים הובילה מספר מחקרים על קשר אפשרי בין שני התנאים. העדויות ממחקרים שמדדו את הקשר בין  ויטמין D  בסרום לשכיחות בקרב חולי אסטמה וחומרת המחלה. חיפוש שיטתי בספרות בוצע ב- PubMed, והראיות הזמינות סיכמו הן מבחינה איכותית והן באמצעות מטה-אנליזה. נכללו רק מחקרים תצפיתיים למדידת רמות סרום של 25 (OH) D כחשיפה, שכן זהו המדד החזק ביותר לרמות ויטמין D. בחיפוש נמצא 23 מחקרים: 12 קבוצות ותשעה מחקרי חתך. באופן קולקטיבי, העדויות מצביעות על כך שרמות סרום גבוהות יותר של 25 (OH) D קשורות לסיכון מופחת להחמרת מחלת האסטמה, אך לא היו עדויות מועטות המצביעות על קשר עם שכיחות אסטמה. כמות ניכרת של הטרוגניות בין מתודולוגיית המחקר לתוצאות הגבילה את היקף הניתוח המטה. תוצאות אלה מראות כי תוסף ויטמין D עשוי להיות יעיל למניעת החמרות אסטמה, אולם יש לאשר את הממצאים ע"י ניסויים קליניים.