יום שלישי, 14 באפריל 2020

קורונה וירוס ותזונה קובי עזרא

קורונה וירוס וויטמין D קובי עזרא Ph.D





לוויטמין D מספר מנגנונים שיכולים להפחית את הסיכון לזיהומים. עדויות התומכות בתפקידו של ויטמין D בהפחתת הסיכון ל- COVID-19 כוללות כי ההתפרצות התרחשה בחורף, זמן בו ריכוזי 25-הידרוקסי-ויטמין D הם הנמוכים ביותר.

התפרצות של זיהום וירוס קוביד-19 החדש (COVID-19 או 2019-CoV) היווה איומים משמעותיים על הבריאות ועל הכלכלה הבינלאומית.



בהיעדר טיפול בנגיף זה, יש צורך למצוא שיטות חלופיות לבקרת התפשטות המחלה.



ערכו חיפוש מקוון אחר כל אפשרויות הטיפול הקשורות לזיהום בווירוס, כמו גם זיהום נגיף RNA ומצאו שטיפולים כלליים, טיפולים ספציפיים לווירוס וטיפולים אנטי-ויראליים צריכים להיות מועילים במלחמה ב- COVID-19.



מציעים שיש להעריך את מצבו התזונתי של כל חולה נגוע לפני מתן טיפולים כלליים ויש לחסן את חיסוני ה- RNA-נגיף הקיימים כיום, כולל חיסון נגד שפעת, לאנשים שאינם מזוהמים ועובדי בריאות.



בנוסף, יש לתת פלזמה מחולים שהחלימו לחולי COVID-19 אם היא זמינה.



לסיכום, אנו מציעים ליישם את כל ההתערבויות הפוטנציאליות על מנת לשלוט ב- COVID-19 המתהווה אם הזיהום אינו ניתן לשליטה.



#diet #nutrition #healthy #nutrients #dieting #קוביעזרא



מקור:

J Med Virol. 2020 May;92(5):479-490. doi: 10.1002/jmv.25707. Epub 2020 Mar 3.

אין תגובות:

פרסום תגובה

תוכלו לשלוח לנו הכל אודות מחלת האסטמה, החל מתופעות לוואי אישיות של תרופות ועד למאמרים אודות המחלה... (למייל: kobisport@gmail.com)