דילוג לתוכן הראשי

אלרגיות: אסטמה, סינוסיטיס ועוד

אלרגיות: אסטמה, סינוסיטיס אלרגיות במערכת העיכול ועוד



אלרגיות על פי הגישה ההוליסטית והסינית

אם עברת ליד חתול והתעטשת, או אם טיילת בטבע באביב ופריחות העצים והצמחייה גרמו לך לעיניים דומעות ולנזלת... ככל הנראה מדובר באלרגיה.
להלן מספר עובדות מעניינות על אלרגיות:

    • אלרגיה היא מצב שבו קיים גירוי קבוע  או תגובת יתר במערכת החיסון שלנו. הגורם לתגובה יכול להיות אוכל מסוים, גורם שנשאף או הוזרק לגוף או כל חומר איתו באנו במגע, הנתפס על ידי הגוף כמאיים.

    • קיימים מספר סוגים של אלרגיות. בסוג המוכר יותר (רק כ -% 5 ) נכרת תגובה כמעט מיידית בגוף לאחר חשיפה לאלרגן. התגובה יכולה להיות התעטשות, עניים דומעות, פריחה עם גרוד או בלי ועוד. הימנעות ממגע עם הגורם האלרגני פותרת בדרך כלל את הבעיה וניתן ברוב המקרים לחיות איתה.

    • סוג אחר, מורכב יותר, הוא תגובה אלרגית מושהית הלוקחת מספר שעות או אפילו ימים עד הופעתה לאחר חשיפה לאלרגן. במצב זה קשה הרבה יותר לזהות את הגורם לתגובת היתר. במקרים אלו הסימפטומים מגוונים יותר: קשיי עיכול, מיגרנות, מצבי רוח משתנים, אף סתום, עלייה לא מוסברת במשקל, כאבי פרקים ועוד.

    • נטייה לאלרגיה היא בדרך כלל תורשתית, למרות שהיא יכולה להתפתח באופן פתאומי אצל כל אחד. ילדים להורים הסובלים מאלרגיות הם בעלי סיכוי של כ- 50% יותר לסבול מתופעה אלרגית זו או אחרת במהלך חייהם.

    • האלרגיה יכולה להופיע יום בהיר אחד ללא התרעה מוקדמת, ומגורם שאותו צרכנו או בו השתמשנו באופן קבוע בעבר. לא ידוע מה מכניס את האלרגיה לפעולה ומה הן הסיבות שגורמות לירידה ביעילות במערכת החיסון.

    • חולשת מערכת החיסון מלבד היותה תורשתית כנטייה מושפעת מאד מהאופן בה אנו מתחזקים את הגוף. לדוגמא: מחסורים תזונתיים כתוצאה מאכילה לא מאוזנת, אכילת מזון מהיר, אכילת מזון עשיר בצבעי מאכל או חומרים משמרים, חשיפה לכימיקלים, מתכות כבדות,  חומרי ריסוס ואפילו אנטיביוטיקה במינונים גבוהים. מעלים את סיכויי הגוף לפתח חולשות במערכת החיסון.

    • ניתן לשפר במידה נכרת את העוצמה ואף להפטר מאלרגיות על ידי שינוי התזונה. חיזוק מערכת החיסון והוצאת הגורמים האלרגניים מהמערכת (במידה וניתן).

    • יש לנסות ולבודד את המאכלים מעוררי האלרגיה במידת האפשר. אלרגיה לחיטה, למוצרי חלב, לכימיקלים במזון, לביצים וכ"ו כל קבוצה תתאפיין בסימפטומים שונים. כדאי לגשת לברור. אורך התהליך תלוי במשך הזמן ממנו סובל האדם מהאלרגיה, ולעיתים יכול השינוי לקחת זמן.

    • אכילה מאוזנת הכוללת ירקות חיים ומבושלים, דגנים וקטניות, יותר דגים ופחות בשר בקר - תורמת ברוב המקרים לשיפור ניכר ונותנת כלים לגוף להתמודד טוב יותר עם הסימפטומים המציקים. שתייה מרובה של מים ונוזלים ללא קופאין וסוכר, חשובים ביותר לשטיפת הגוף מבפנים ומעודדים הוצאת רעלים מהמערכת.

    • פעילות גופנית מחזקת את הגוף ואת יכולת ההתנגדות שלו למחלות ולהשפעות אלרגניות. זהו שלב חשוב בדרך אל בריאות טובה יותר! 
מאת: articles מאת: המאמר באדיבות ציפי בר, מרצה ומטפלת בתזונה אינטגרטיבית- הוליסטית וסינית.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

טיפולים טבעיים באלרגיות, קובי עזרא

קובי עזרא Ph.D מספר על טיפולים טבעיים באלרגיות, אלרגיות לגורמים חיצוניים, אלרגיה לאבק אלרגיות למזון, סוגים של דרכי טיפול באלרגיה ועוד. לאתר:  הלרגיה עשויה ליצור את מחלות האסטמה, סינוסיטיס, קדחת השחת - נזלות, עיטושים ודלקות עיניים, פריחות מסוגים שונים כמו אקזמה וסרפדת, דלקת עור אטופית - "אסתמה של העור" ועוד.

דיאטה לאסטמה

דיאטה מיוחדת אסטמה יש לציין כי אין דיאטה מיוחדת למחלת האסטמה . אך אציין, כי יודועים מזונות המפחיתי דלקת בדרכי הנשימה ב אסטמה . משקאות המכילים קפאין מספקים רמה מנוכה של הרחבת סימפונות לשעה או למשך מספר שעות, אך כשלוקחים משאף ונטולין התגובה היא הרבה יותר מהירה ויעילה להקלה הזמנית של תסמיני ה אסתמה . עם זאת, דיאטה טובה היא חלק חשוב בתכנית הטיפול ב אסתמה  שלכם. בדיוק כמו פעילות גופנית סדירה, תזונה בריאה היא טובה לכולם. זה נכון גם לגבי אנשים הסובלים מאסטמה!. השמנת יתר קשורה להתפתחוץ אסתמה חמורה יותר , אז אתם צריכים לנקוט בצעדים בכדי לשמור על משקל תקני. רופאים רבים חושדים כי מזונות מסוימים שאנו אוכלים עשויים להשפעה ישירות על ה אסתמה  התפתחותה. אך ישנו הצורך במחקרים נוספים שצריך לעשות לפני שאנחנו מבינים את הקשר המדויק בין האסתמה ודיאטה . אם אתם אלרגיים למזונות מסוימים, אתם צריכים להימנע מצריכתם. אלרגיה יכולה לגרום ל תסמיני אסתמה . אסתמה ותזונה השכיחות במחלת ה אסתמה עלתה בעשורים האחרונים, וחוקרים רבים מאמינים שיש לדיאטות המשתנות שלנו עשפעה לפחות מסויימת על הליך המחלה. כ...

אוסטאופורוזיס ושברים באסטמה במטופלת בסטרואידים דרך הפה ובשאיפה - קובי עזרא

סיכון מוגבר למחלת אוסטאופורוזיס ושברים בעצמות בקרב חולי אסטמה במטופלת בסטרואידים דרך הפה ו/או בשאיפה - קובי עזרא. להלן  שני מחקרי בקרת מקרים מבוססי אוכלוסייה. סטרואידים בשאיפה (ICS) ו סטרואידים   אוראלים בבליעה כלומר כדורים (OCS) נמצאים בשימוש נרחב לטיפול במחלת האסטמה. עם זאת, הסיכון ל אוסטיאופורוזיס ושברים בעצמות (FF) עקב סטרואידים ב אסטמה אינו מבוסס היטב.  שיטות ערכו שני מחקרי בקרה מקוננים תוך שימוש בנתונים מקושרים ממאגרי הנתונים של מחקר קליני (Clinical Practice Research Datalink) וסטטיסטיקה של פרקי בית חולים (HES). באמצעות קבוצה של חולי אסתמה, זיהו בנפרד מטופלים עם אוסטאופורוזיס או  שברים בעצמות  ובקרת התאמה בין מגדר, גיל ותרגול.  נעשה שימוש ברגרסיה לוגיסטית מותנית לקביעת הקשר בין חשיפה לסטרואידים בשאיפה ו אוראלים בבליעה , לבין הסיכון לאוסטאופורוזיס או  שברים בעצמות . חושבה גם השכיחות של חולים שקיבלו לפחות ביספוספונט אחד. התוצאות היה קשר בין המינון לתגובה בין המינון המצטבר לבין מספר המרשמים ל אוראלים בבליעה  /  סטרואידים בשאיפה  בש...