דילוג לתוכן הראשי

אסטמה וויטמינים

אסטמה וויטמינים

התוצאות שהוצגו בסקירה זו מצביעות אודות השפעת רכיבי תזונה על מחלת ריאות חסימתית בולטת ביותר לויטמינים נוגדי חמצון, בעיקר הוויטמין C, ובמידה פחותה יותר ויטמין E.

חומרים נוגדי חמצון יכולים לווסת את התפתחותן של מחלות ריאה כרוניות ומשפר תפקוד ריאות.
ויטמינים נוגדי חמצון יכולים גם לשחק תפקיד חשוב באינטראקציות של גנים בעקבות מחלות ריאה מורכבות, כגון: אסתמה בילדות. הנתונים מראים גם כי ייתכן שיש לחומצות השומן אומגה 3 השפעה העשויה להגן מפני פעילות יתר בדרכי הנשימה ושמירת תפקודי ריאות, עם זאת, הנתונים רלוונטיים עדיין דלים ביותר.
למרות שנתונים אפידמיולוגיים מצביעים על כך שצריכת פירות וירקות טריים עשויה להפחית את הסיכון של מחלות נשימה. אין נתונים ברורים אודות חומרים מזינים שעשויים להיות רלוונטיים יותר.
בעוד מחקרים מסוימים העריכו שצריכה יומית של ויטמין C, מחקרים אחרים להשתמש בצריכת פירות כתחליף לצריכת נוגדי חמצון. בהתחשב במתאמים בין התזונה ויטמינים נוגד חמצון, בעיקר ויטמין C, בטא קרוטן, ופלבנואידים, כמו גם מיקרונוטריאנטים אחרים, למרות שישנו הקושי לבודד השפעה מסוימת.
קבוצות אוכלוסייה מסוימות עם רמות גבוהות יותר של סטרס חמצוני, כמו מעשני סיגריות, עשויות להיות סבירה יותר בכדי להפיק תועלת מתוספי תזונה, שכן חלק מהמחקרים הראו כי צריכת נוגדי חמצון עשויה להיות בעלת השפעה גדולה יותר בקבוצה זו.
מחקרים על תפקוד ריאות ו-COPD (מחלה כרונית חסימתית של הריאות) אצל מבוגרים מצביעים על כך שצריכת יומית של ויטמין C ברמות העולה על רמת הצריכה הנוכחית המומלצת (60 מ"ג ליום ובקרב מעשנים 100 מ"ג ליום) עשויה להיות השפעה מגינה במקצת.
נתונים מסויימים תומכים בהשערה כי צריכת פירות טריים בעלי השפעה מיטיבה על הריאות. בקרב ילדים, צריכת פירות טריים, במיוחד פירות העשירים בוויטמין C, הייתה קשורה לשכיחות נמוכה יותר של תסמיני אסתמה ותפקוד ריאה גבוה יותר (תקין יותר). השפעה זו נצפתה על אירוע ברמות נמוכות של צריכת פירות (מנה אחת או שתיים בשבוע לעומת פחות ממנה אחת בשבוע), אשר טוען כי עלייה קטנה בצריכה תזונתית יכולה להיות בעלת השפעה מועילה.
נתונים שנאספו אינם מספקים ראיות לכך שהגדלת צריכת חומצות שומן אומגה 3 מגנה מפני מחלת ריאות.
מחקרים ניסיוניים על חולי אסתמה עולה שעירוי מגנזיום ייתכן שיש לו מקום בטיפול האקוטי של אסטמה, אך לא נראה שישנן יתרונות לטווח ארוך.
תוצאות מחקרים שנערכו בקרב תוספים חשוף שצריכת רמות גבוהות של נוגדי חמצון מצביעות על כך שצריכת היומית של ויטמינים נוגדי חמצון העולה על רמת הצריכה המומלצת עשויה להיות השפעה חיובית על דרכי הנשימה והריאות, הצריכה גבוהה יותר מרמת הצריכה המומלצת צריכים להיות מומלצת לאוכלוסיות שנחשפו למזהמים כרוניים photooxidant אוויר (כמו אוזון), עישון סיגריות, או פעילות גופנית נמרצת.
קשה לקבוע את הכמויות של ויטמינים נוגדי חמצון שאנשים צריכים לצרוך. בפרט, אם כי ויטמין C הודגמה זמינות ביולוגית מקסימלית כאשר ניתן במנה אחת של 200 מ"ג, ניסויים שעליהם התבססו ממצא זה נערכו בתנאים רגילים.
הנחיות מהמכון הלאומי לסרטן בארה"ב ממליצות על צריכת חמש מנות פירות וירקות ביום, המתאימות לצריכת ויטמין C עולה על 200 מ"ג. סקרי תזונה שנערכו באוכלוסייה האמריקנית עולה כי פחות מ- 12 אחוזים מהילדים בארה"ב ובמבוגרים מצליחים להגיע לרמה זאת של הצריכה מומלצת.
מתוך: Epidemiol Rev. 2001;23(2):268-87.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

אסטמה ומחלות לב וכלי דם טרשתיות חולקות פתופיזיולוגיה דלקתית בסיסית

אסטמה ומחלות לב וכלי דם טרשתיות חולקות פתופיזיולוגיה דלקתית בסיסית. שיערנו כי אסתמה מתמשכת קשורה לעומס רובד הצוואר, מנבא חזק לאירועי מחלות לב וכלי דם טרשתיות. ה-MESA (Multi-Ethnic Study of Atherosclerosis) רשם מבוגרים נקיים מ מחלות לב וכלי דם טרשתיות ידועות בקו הבסיס. תת-סוג של אסתמה נקבע בבדיקה 1.  אסטמה מתמשכת הוגדרה כאסטמה הדורשת שימוש בתרופות בקרה, ואסטמה לסירוגין הוגדרה כאסטמה ללא תרופות בקרה.  אולטרסאונד ב-mode carotid בוצע כדי לזהות פלאק של carotid (ניקוד פלאק כולל [TPS], טווח 0-12). מודלים של רגרסיה רב-משתנים עם שונות חזקות העריכו את הקשר של תת-סוג אסטמה ועומס רובד הצוואר.  5029 המשתתפים היו בגיל ממוצע (SD) של 61.6 (10.0) שנים (53% היו נשים, 26% היו אנשים שחורים, 23% היו אנשים היספנים ו-12% היו אנשים סינים). רובד קרוטיד היה קיים ב-50.5% מהמשתתפים ללא אסטמה (TPS, 1.29 [1.80]), 49.5% מהמשתתפים עם אסטמה לסירוגין (TPS, 1.25 [1.76]), ו-67% מהמשתתפים עם אסטמה מתמשכת (TPS, 2.08 [2.35) ]) (P≤0.003). למשתתפים עם אסתמה מתמשכת היה אינטרלוקין-6 גבוה יותר (1.89 [1.61] pg/mL) בהשוואה למשתת

אסטמה קורטיקוסטרואידים מעכבים פעילויות נוגדות IgE

קורטיקוסטרואידים מעכבים פעילויות נוגדות IgE של מתווכים מיוחדים לפתרון בעיות בתאי B מחולי אסטמה.  אסטמה היא מחלה דלקתית כרונית, הכוללת דלקת ריאות כרונית והיצרות דרכי הנשימה הקטנות באמצעות שילוב של ייצור יתר של ריר והתכווצות שרירים חלקים. זה מאופיין בקוצר נשימה חוזר, צפצופים, שיעול, בצקת ומתח בחזה ובדרך כלל קשור לחסימת זרימת אוויר הפיכה והיענות יתר לדרכי הנשימה. יתר על כן, התקפי אסתמה קשים עלולים להוביל למקרי חירום מסכני חיים.  פיתרון מתווכים מקדים (Specialized proresolving mediators או בקיצור: SPM) מקדמים את הרזולוציה של דלקת ומפעילים השפעה מיטיבה במודלים של בעלי חיים במחלות דלקתיות כרוניות, לרבות מחלת אסטמה .  בעבר, הראינו כי SPM מסוימים מפחיתים את ייצור ה- IgE בתאי B מאנשים בריאים, אשר להם תפקיד קריטי במצבי אסטמה אלרגית .  חקרנו את ההשפעות של SPM על ייצור IgE של תאי B ב חולי אסטמה . תאים חד-גרעיניים בדם של חולי אסתמה טופלו ב- 17-HDHA או RvD1, ונמדדו רמות IgE. RvD1 ו- 17-HDHA הרטיבו את ייצור ה- IgE בתאי B ממרבית חולי האסטמה, ואילו תאי B מקבוצת חולים הנוטלים סטרואידים דרך הפה היו עקשני

התרופה קורטיזון השפעות פזיולוגיות ופרמקולוגיות

התרופה קורטיזון (Cortisone) השפעות פזיולוגיות ופרמקולוגיות. http://asthma-dyspnea.blogspot.co.il/ קורטיזון (dehydrocorticosterone) הינו הורמון סטרואידי 21-פחמן. זהו אחד ההורמונים העיקריים שמופרשים על ידי בלוטת יותרת הכליה בתגובה למצבי לחץ. במבנה הכימי, הוא קורטיקוסטרואיד קשור קשר הדוק קורטיזול. הוא משמש לטיפול במגוון רחב של מחלות וניתן בהזרקה לווריד, בדרך הפה, intraarticularly (לתוך משותף), או transcutaneously. קורטיזון מדכא את פעילות המערכת החיסונית, ובכך מקטין את מצבי דלקת ונפיחות באתר הפציעה. סיכונים קיימים, בפרט בשימוש לטווח הארוך של קורטיזון. הסטרואיד קורטיזון ואדרנלין הם ההורמונים העיקריים שמופרשים ע"י הגוף כתגובה לסטרס-לחץ. הם מגבירים את לחץ הדם ומכינים את הגוף למשך תגובת הילחם או ברח. הזרקת קורטיזון יכולה לשמש גם בכדי לתת לנו הקלה על כאב לטווח קצר ולהפחית נפיחות כתוצאה מתגובת דלקת בגיד למשל, או בורסה, המפרקים של הברך, מרפק, כתף ולשבור עצם הזנב. הקורטיזון ניתן לעיתים למחלת ה אסטמה , ארטריטיס וכו'... קורטיזון יכול לשמש גם בכדי לדכא את התגובה החיסונית במכוון ב