דילוג לתוכן הראשי

גנחת הסימפונות | אסתמה

אסטמה | קצרת | גנחת הסימפונות

מחלת האסטמה (או אסתמה) או בעברית "גנחת הסמפונות" ("קצרת"), הינה מחלה כרונית, חסימתית של מערכת הנשימה התחתונה.
במחלת האסטמה, ישנו גורם דלקתי הנוצר כתוצאה מהפרשת ריר מתאי מאסט (תאי פיטום), בעיקר הפרשת היסטמין. ההיסטמין הינו, גורם דלקתי המופרש במחלות אלרגיות שונות.
התהליך הדלקתי במחלת האסטמה, גורם להיצרות הסמפונות בדרכי הנשימה עקב התכווצות השרירים החלקים, עוטפים את הברונכים (סמפונות).

התקף אסטמה:

התקף אסטמה, הוא למעשה חסימת דרכי האוויר, מהאוויר החיצוני דרך הריאה אל מחזור הדם.
מבחינה קלינית הביטוי של התקף אסטמה, יכול להופיע בצפצופים, אקספיריום מאורך (יציאת אוויר איטית וארוכה), התכווצות שרירי הברונכים הגורמים ליציאת וכניסת אויר קשה ואיטית, הפרשות של ריר צמיגי (ריר זה מכיל רכיבים אלרגיים כגון: היסטמין) אשר מפריע לזרימת האוויר, לחצים בחזה, שיעול טורדני שיכול להחריף ולהצית את התקף האסטמה, נשימות שטחיות ומהירות.

טיפול טבעי לאסטמה:

ישנם טיפולים טבעיים רבים למחלת האסטמה, אך ישנו הצורך לטפל בחולי האסטמה באופן אישי בהתאם למאפייני המחלה, לגורמים, לתופעות האישיות של חולי האסטמה.
לתזונה נכונה המתאימה באופן אישי לחולי האסטמה, ישנה חשיבות מכרעת בטיפול המניעתי, היות והטיפול במחלת האסטמה צריך להיות מניעתי ולא אקוטי (חריף).
התזונה בחולי האסטמה, צריכה להכיל ביופלבונואידים שונים, אשר ימנעו מתאי מאסט להפריש את עודפי האיסטמין וכתוצאה מכך, להתכווצות שרירי הברונכים, הדבר המוביל להתקף אסטמה.

טיפול תרופתי לאסטמה:

ישנם מגוון תכשירים ותרופות המסייעות לחולי אסטמה לטפל במחלתם, אם כי הטיפול אינו פוטר את הבעיה לחלוטין, אך הוא מסייע לאיזון מסוים ולמניעת התקפים.

מרחיבי הסימפונות ואסטמה:

ישנם תרופות הניתנות בעת התקף אסטמה אקוטי ותפקידם להרחיב את הסימפונות ע"י גירוי רצפטורים (קולטנים), מסוג ביתא 2, כך התרופות מרפות את השרירים העודפים את מערכת הנשימה התחתונה ומשחררים את עוויתות במערכת הנשימה של חולי האסטמה.
דוגמאות לתרופות מהסוג הנ"ל: ונטולין (סמבוטבול), ברקלין.
תרופות נוספות הינן תרופות המונעות את התגובה הדלקתית במערכת הנשימה.
החל מתכשירים סטרואידיליים (סטרואידים) כגון: בודיקורט, בקוטייד. ותכשירים שאינם סטרואידים, כגון: סינגולאר ועוד… תרופות אלה, אשר מונעות את הפרשתן של גורמים אלרגניים שונים כגון: היסטמין וכו'.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

טיפולים טבעיים באלרגיות, קובי עזרא

קובי עזרא Ph.D מספר על טיפולים טבעיים באלרגיות, אלרגיות לגורמים חיצוניים, אלרגיה לאבק אלרגיות למזון, סוגים של דרכי טיפול באלרגיה ועוד. לאתר:  הלרגיה עשויה ליצור את מחלות האסטמה, סינוסיטיס, קדחת השחת - נזלות, עיטושים ודלקות עיניים, פריחות מסוגים שונים כמו אקזמה וסרפדת, דלקת עור אטופית - "אסתמה של העור" ועוד.

דיאטה לאסטמה

דיאטה מיוחדת אסטמה יש לציין כי אין דיאטה מיוחדת למחלת האסטמה . אך אציין, כי יודועים מזונות המפחיתי דלקת בדרכי הנשימה ב אסטמה . משקאות המכילים קפאין מספקים רמה מנוכה של הרחבת סימפונות לשעה או למשך מספר שעות, אך כשלוקחים משאף ונטולין התגובה היא הרבה יותר מהירה ויעילה להקלה הזמנית של תסמיני ה אסתמה . עם זאת, דיאטה טובה היא חלק חשוב בתכנית הטיפול ב אסתמה  שלכם. בדיוק כמו פעילות גופנית סדירה, תזונה בריאה היא טובה לכולם. זה נכון גם לגבי אנשים הסובלים מאסטמה!. השמנת יתר קשורה להתפתחוץ אסתמה חמורה יותר , אז אתם צריכים לנקוט בצעדים בכדי לשמור על משקל תקני. רופאים רבים חושדים כי מזונות מסוימים שאנו אוכלים עשויים להשפעה ישירות על ה אסתמה  התפתחותה. אך ישנו הצורך במחקרים נוספים שצריך לעשות לפני שאנחנו מבינים את הקשר המדויק בין האסתמה ודיאטה . אם אתם אלרגיים למזונות מסוימים, אתם צריכים להימנע מצריכתם. אלרגיה יכולה לגרום ל תסמיני אסתמה . אסתמה ותזונה השכיחות במחלת ה אסתמה עלתה בעשורים האחרונים, וחוקרים רבים מאמינים שיש לדיאטות המשתנות שלנו עשפעה לפחות מסויימת על הליך המחלה. כ...

אוסטאופורוזיס ושברים באסטמה במטופלת בסטרואידים דרך הפה ובשאיפה - קובי עזרא

סיכון מוגבר למחלת אוסטאופורוזיס ושברים בעצמות בקרב חולי אסטמה במטופלת בסטרואידים דרך הפה ו/או בשאיפה - קובי עזרא. להלן  שני מחקרי בקרת מקרים מבוססי אוכלוסייה. סטרואידים בשאיפה (ICS) ו סטרואידים   אוראלים בבליעה כלומר כדורים (OCS) נמצאים בשימוש נרחב לטיפול במחלת האסטמה. עם זאת, הסיכון ל אוסטיאופורוזיס ושברים בעצמות (FF) עקב סטרואידים ב אסטמה אינו מבוסס היטב.  שיטות ערכו שני מחקרי בקרה מקוננים תוך שימוש בנתונים מקושרים ממאגרי הנתונים של מחקר קליני (Clinical Practice Research Datalink) וסטטיסטיקה של פרקי בית חולים (HES). באמצעות קבוצה של חולי אסתמה, זיהו בנפרד מטופלים עם אוסטאופורוזיס או  שברים בעצמות  ובקרת התאמה בין מגדר, גיל ותרגול.  נעשה שימוש ברגרסיה לוגיסטית מותנית לקביעת הקשר בין חשיפה לסטרואידים בשאיפה ו אוראלים בבליעה , לבין הסיכון לאוסטאופורוזיס או  שברים בעצמות . חושבה גם השכיחות של חולים שקיבלו לפחות ביספוספונט אחד. התוצאות היה קשר בין המינון לתגובה בין המינון המצטבר לבין מספר המרשמים ל אוראלים בבליעה  /  סטרואידים בשאיפה  בש...