דילוג לתוכן הראשי

מחלת אסטמה

מחלת אסטמה

אסטמה הינה דלקת כרונית של הסמפונות (צינורות דרכי הנשימה) ומערכת הנשימה.
מחלת האסטמה מוכרת לרפואה כ- 2000 שנה, המחלה תוארה לראשונה בכתביו של היפוקרטס - אבי הרפואה.
האסטמה או מחלת הקצרת בעברית, נחשב למונח שגוי, המילה הנכונה והמדויקת היא גנחת.
באסטמה נוצרת הפרעה בנשימה עקב קושי להוציא את האוויר מהריאות.

צפצופים ואסתמה

צפצופים הנשמעים בבדיקת דרכי הנשימה הם ביטוי האזנתי להיצרות דרכי הנשימה. בחלק מהמקרים מופיעה ההיצרות בתגובה לחומרים זרים (אלרגנים), ואז מוגדרת התופעה כתגובה אלרגית. אסטמה מוגדרת כתופעה חוזרת של התקפי צפצופים וקושי בנשימה בגיל העולה על 3 שנים. אם המחלה מופיעה בעונות מסוימות של השנה, היא תוגדר כאסטמה עונתית לרוב על רקע אלרגי.
בשנים האחרונות חלה עליה ניכרת בשכיחות חולי האסטמה בקרב האוכלוסייה הכללית. יש הטוענים שזה בעקבות זיהום האוויר המתגבר, אך אפשרות זו רלוונטית רק במקרה של אנשים רגישים, אלרגיים, או מקרים מיוחדים.
מחלת האסטמה, בשמה העברי גנחת הסמפונות או קצרת, הינה מחלה התוקפת את מערכת הנשימה התחתונה. אפיוני המחלה הם לרוב נשימה כבדה המלווה בצפצופים, עקב שאריות הריר הצמיגי ומעברי האוויר הצרים. מגדירים את מחלת האסטמה, כהפרעה חסימתית הפיכה עקב תגובה לגירויים שונים ורבים.
שכיחות מחלת האסטמה היא כ- 5% אצל המבוגרים וכ- 10% אצל הילדים. הליקוי הבסיסי הוא תגובתיות היתר של דרכי הנשימה התחתונות, לגירויים שונים. לוב קיימת גנטיקה מתאימה, כלומר סיפור משפחתי של מחלות אלרגיה אחרות (כמו: פריחות – אקזמה ונזלות על רקע אלרגי ועוד).

המחלה לרוב באה לידי ביטוי בהתקפי קוצר נשימה, הנוצרים עקב מספר גורמים עיקריים ולהלן הם:

1. מאמץ גופני.
2. מחלות וירליות (כמו: התקררות, שפעת, ברונכיטיס ועוד).
3.אלרגיה לחומרים שונים (כמו: פריחה – אבקנים, קרדית אבק הבית, פרוות בעלי חיים, עישון ועוד).
4. סטרס נפשי (גם פיזי), לחץ נפשי, כגון: חרדות, עצבנות-יתר וכ"ו.
5. תגובה לשאיפת קור, גז האוזון או חנקן דו-חמצני.
6. גורמים פרמקולוגיים (תרופתיים) כמו: אספירין, חוסמי בטא (כמו: פופרנולול וטימולול), סולפיטים (נגזרות של אספירין) מהמזון.

גורמים העלולים להצית התקף אסטמה חריף

1אלרגנים:
זהו גורם בעל חשיבות גדולה ביותר. לאחר שחל ריגוש ראשוני כנגד אנטיגן (מולקולות זרות ועצמיות בשם כללי הנקרא: אנטיגן. בדרך כלל המושג אנטיגן מתייחס למולקולה זרה בעלת יכולת ליצור תגובה חיסונית בעלת יכולת אנטיגנית). דרושות כמויות מזעריות בלבד של החומר בכדי לגרום להופעת התקף אסטמה.
בחולי אסטמה נמצאת נטייה לייצר נוגדן המכונה: אימונוגלובולין e או בקיצור ige, אימונוגלובולין זה מתפקד ביצירת תהליך האלרגיה. חולה אשר בדמו רמות גבוהות של הנוגדן ige, יסבול ממשך פרקי זמן ארוכים יותר בשנה מתגובות אלרגיות בשל חומרים שונים.
2.גורמים פרמקולוגיים:
א. רגישות לאספירין – מופיעה בעיקר אצל מבוגרים. הסינדרום מורכב מגודש באף ובלחמיות העיניים, אשר מתפתח במהירות לחסימה של דרכי הנשימה.
ב. טטרזין – הטטרזין הינו צבע מאכל צהוב. הטיפול היחידי במקרה זה הוא המנעות מאכילת הטטרזין. הטטרזין מצוי במזונות הצבועים לצבע צהוב, כמו למשל: שקדי מרק.
ג. potassium metbisulfite  (אשלגן מטביסולפאט) – חומר זה הינו תוסף מזון, השימוש בוא הוא כחומר משמר. בנוסף להתקפי אסטמה, רגישות לחומר זה מאופיינת ע"י ספקטרום סימפטומים רחב.
ד. b-blockers  (חוסמי בטא) - אסטמה פעילה הינה התווית נגד למתן חוסמי בטא כטיפול תרופתי.
3.זיהום אויר:
בקבוצה זו נכללים מספר גורמים. החל מזיהום אויר חיצוני, וכלה בעישון פעיל או סביל. הוכח שכימיקלים אשר מזהמים את האוויר בסביבה בסביבה תעשייתית, כגון: אוזון, תחמוצת חנקן ותחמוצת גופרתית, גורמים לתגובתיות יתר של מערכת הנשימה בחולי אסטמה וגם באנשים בריאים. למזג האוויר השפעה משולבת עם זו של זיהום האוויר. בנוסף לרגישות הקיימת לאוויר קר ויבש.
נמצא במחקר, שלאנשים מעשנים תגובתיות יתר של דרכי הנשימה, ביחס לאנשים בריאים שאינם מעשנים. נמצא גם קשר משמעותי למספר שנות החשיפה לעישון האדם, ולמספר הסיגריות שעישן ליום.
אך העישון אינו הגורם היחידי לזיהום ביתי. כיריים לבישול, הפועלות על גז ותנורי נפט ועץ גורמים גם כן לזיהום, בעיקר בתחמוצות חנקן. הם משחררים no2 בזמן פעילותם. נמצא קשר ביניהם לבין עלייה בשכיחות להפרעות נשימתיות (כולל אסטמה).
אסטמה תעסוקתית אסטמה תעסוקתית מוגדרת במצבים בהם היא נגרמת בשל חשיפה לאבק, זגים, אדים או עשן במקום העבודה. כיום מוכרים לנו למעלה מ- 200 גורמים לאסטמה תעסוקתית.
יש לציין, אנטיגן הנקרא: cea הקרצינו-אמבריוני הינו גליקו-פרוטאין הממוקם על פני שטח תאי.
הוא מיוצר המערכת העיכול ובלבלב, מופרש לנוזלי הגוף. רמות מוגברות מעט מופיעות אצל מעשנים, ובמספר מחלות לא סרטניות (כגון: דלקת כבד, שחמת כבד, מחלות ריאות ועוד). אך ערכים גבוהים מעידים לרוב על תהליך סרטני, שימוש אופיינו שלו הינו בסרטן החלחולת, השד והריאות – החיזוי בו אינו גובהה.
4.זיהומים בדרכי הנשימה:
תופעה זו שכיחה בעיקר אצל ילדים, כאשר הם סובלים מזיהום על רקע וירלי (וירוס) בדרכי הנשימה – ברונכיטיס (bronchitis),  המלווה בציפצופים. זיהומים אילו גורמים כנראה להחרפת המצב אסטמה כרונית וגורמים להתקף חריף.
תגובתיות היתר של דרכי הנשימה נמשכת בין שבועיים לבין שמונה שבועות לאחר חלוף הזיהום עצמו, גם אצל אנשים שאינם חולי אסטמה.

5.מאמץ גופני:
ברונכו-ספאזם (התכווצות הסימפונות) אשר נגרם ע"י מאמץ גופני היה ידוע במשחקים האולימפיים הראשונים.
כל סוג של ספורט עלול להיות הגורם להיצרות הפיכה של דרכי הנשימה, פרט לשחייה. היצרות של דרכי הנשימה מופיעה בין חמש דקות לרבע שעה אחרי המאמץ הגופני. עוצמת החסימה משתנה ממקרה למקרה ועלולה להגיע לדרגה גבוהה.
eia  לעיתים יכול לשמש כסמן הראשון להתפתחות אסטמה בעתיד.
המנגנון המקובל ביותר להסבר הופעת ה- eia דן באיבוד נוזלים וחום מדרכי הנשימה. שחייה אשר בה האוויר נושם הספורטאי לח ביותר ולעיתים גם חם יחסית, אינה גורמת להופעת eia.
ככל שקצב התחממות דרכי הנשימה מהיר יותר, חומרת ההיצרות אשר תופיע גדולה יותר. בתגובה לאיבוד החום, מתרחבים כלי הדם הקטנים בדפנות הברונכים וגורמים להופעת החסימה. בנוסף לשינויים מידיים אילו הנובעים מכיווץ השריר החלק בשל איבוד החום והלחות, יופיעו בחלק מהחולים שינויים מאוחרים יותר, 4 עד 6 שעות לאחר המאמץ.
התגובה המיידית היא הקשה ביותר. ניסויים נוספים הראו כי נשימת אויר לח לא תגרום ל- eia ונשימות אויר יבש תגרום לתופעה. בשני המקרים ללא תלות בטמפרטורה של האוויר הננשם. ובשל כך ניראה שהגורם לתופעה הוא שלוב של איבוד החום ושל איבוד הנוזלים.

6.גורמים פסיכולוגיים:
התפיסה הפסיכוסומאטית הנוכחית טוענת כי נשימה אסטמתית הינה תגובה של מבנה אישיות בסיסי – בחלקו תורשתי, ובחלקו נרכש בילדות אשר מאופיינת ע"י הגנת יתר של ההורה הדומיננטי.
התסכול אינו בא לידי ביטוי בצורת התנהגות אגרסיבית, מנותקת או דיכאונית, אלא מודחקת. מסיבה זו המטען המוטורי והמילולי עובר התקה לצורת ביטוי נשימתית אשר מתבטאת בהתכווצות חזקה במידה לא תקינה של שרירי הבטן במהלך הנשיפה. הלחץ התוך בטני מוגבר מועבר לבית החזה שם הוא דוחף את קיר הממברנלי של הטרכאה ודרכי האוויר הגדולים לתוך החלל וכך גורם להצרותם ולחסימה חלקית בהם. אך רוב המידע הינו סוביקטיבי ומבוסס על חולי אסטמה אשר פנו לתמיכה נפשית, בנוסף להעייתם הרפואית, ואינן מייצגות את כלל חולי האסטמה.

הטיפול התרופתי במחלת האסתמה

קיימים כחמש קבוצות תרופות לטיפול במחלת האסטמה:
1. בטא אגוניסטים: הם למעשה מרחיבי הסימפונות (ונטולין).
2. מתילקסנטינים: בדומה לתאופלים ונגזרותיו, (כמו: כדורי תאותרים).
3. גלוקוקורטיקוסטרואידים: בכדורים – במצבים קשים, ובשאיפות במצבים פחות קשים.
4. כרומולין סודיום: תרופה זו אינה מרחיבה סימפונות, אך בהשפעתה למניעת התקפים.
5. אנטי-כולינרגים: אטרופין וניגזרותיו.
הטיפול הרפואי הינו לרוב שאיפת משאף ונטולין או בריקלין – בעת התקף. אם ההתקף חריף מידי ניתן לבצע אינהלציה, הכוללת מרחיבי סמפונות (ונטולין) יחד עם סטרואידים (כמו: בודי-קורט). ובמצבים קשים ביותר כאשר מגיעים לבית החולים, לעיתים נותנים סטרואידים בדרך הוריד והמשך טיפול בכדורי סטרואידים (כמו: פרדניזון או הידרוקורטיזון).

שימוש ממושך במרחיבי סימפונות (כגוןונטולין) עשוי להחריף התקפי אסתמה?

כידוע, הפעלת הקולטנים מסוג בתא 2 (beta2 agonist receptor-b2ar) על ידי תרופות ממשפחת הבתא-אגוניסטים – מרחיבי הסימפונות, גורמת לשפעול האנזים adenylate cyclase באמצעות האנזים פרוטאין קינאזה – מגרה (gs), וליצירת cyclic amp המונע כניסת סידן לתא השריר החלק ומביא להרפייתו. במשך השנים האחרונות הופיעו אזהרות על כך ששימוש ממושך במרחיבי -סימפונות עלול לגרום להחמרה של אסתמה.
מחקרים אפידמיולוגים מוכיחים שתופעה זו היא נדירה, אך עלולה להופיע אצל אנשים מסוימים, בעיקר אלה הנושאים את המוטאציה arg 16 בקולטנים לבתא אגוניסטים.
הדעה הרווחת עד כה היתה שתופעה זו נגרמת עקב ירידה ברגישות הקולטנים- דה-סנסיטיזציה, אך עבודה המתפרסמת לאחרונה מציעה מנגנון אחר.
החוקרים מראים בדגם אסתמה של עכברים עם ובלי קולטני (b2ar), שמתן ממושך של אגוניסטים לקולטני בתא 2 מביא ליצירת פוספוליפאז c מסוג בתא. עליית ריכוזו של אנזים זה בשריר החלק מאפשרת לחמרים הנוצרים בעתדלקת- כמו היסטמין, לויקוטריאנים ואצטיל כולין, לפעול ביתר יעילות ולגרום דווקא לכיווץ של השריר החלק. פוספוליפאז זה מביא לעליית ריכוזו של האנזים פוסופואינוזיטול 3 (ip3) וזה מגביר את כניסת הסידן לסיבי השריר ומביא לכיווצו.
החוקרים מציעים שפוספוליפאז cb צריך להוות יעד לטיפול תרופתי משום שהפחתתו יכולה לשפר את יעילות הטיפול במרחיבי סימפונות.
במאמר מערכת הנלווה למאמרם של macgraw וחב' מציעים המחברים הסבר נוסף לתופעה פרדוכסלית זו. במקרים מסויימים עלולה קשירת האגוניסט לקולטן b2ar לגרום להפעלת פרוטאין קינאז מסוג אחר (gi) המשמש דווקא כמעכב.
יצירת חלבון מעכב זה מתאפשרת עקב יצירתו של אנזים חוץ תאי (extracellular signal-regulated kinase-erk) אשר קישורו עם הקולטן לבתא אגוניסטים לאחר שעבר פוספורילציה, והפעלתו יחד עם חלבון המצוי ברקמת השריר בשם ,arrestin מביאים להפרת המאזן ולכיווץ השריר במקום להרפייתו.
מאחר והפעלת פרוטאין קינאז מעכב (gi) עלולה להתרחש גם על ידי תהליכים דלקתיים והשפעת מתווכים כימיים כגון ציטוקינים דלקתיים, הפעלת מסלול מעכב כזה עלולה להביא להחיש תהליכים של עיצוב-מחדש (remodeling) של אפיתל הסימפונות, המופיע באסתמה כרונית.
mcgraw, d.w., almoosa, k.f., paul, r.j et al. antithetic regulation by b-adrenergic receptors of gq receptor signaling via phospholipase c underlies the airway b-agonist paradox. j. clin. invest. 2003; 112: 619-626.
shore sa & drazen jm. b-agonists and asthma: too much of a good thing? j. clin. invest. 2003 (editorial); 112:495-497.
כיום רוב הרופאים ממליצים על טיפול מונע בשאיפת סטרואידים, זאת על מנת למנוע התקפים עתידיים אך הדבר תלוי בחומרת הבעיה. היות ולטיפול בסטרואידים ישנה תועלת רבה, אך גם תופעות לוואי בעת שימוש ממושך (בעיקר כשהטיפול ניתן באופן אורלי – דרך הפה). כמו, למשל: עצירת הגדילה בילדים, יצירת פצעי אקנה, סימני מתיחה בעור, עלייה ברמת הסוכר בדם ולעיתים עד כדי התפתחות סוכרת, הוצאת סידן מהעצמות לעיתים עד כדי אוסטאופורוזיס ועוד.

גורמים העשויים להקל:
ניתן להקל על חולה האסטמה בעת התקף, בעזרת ישיבה זקופה עם ידיים הנשענות בגובה הכתפיים. כמו כן, יש להימנע ממזון אלרגי (כמו: מוצרי חלב, מוצרי חיטה, בוטנים – גם במבה לילדים ועוד בהתאם לסוג האלרגיה). יש לציין, כי הנטפל אמור לבצע בדיקות (טסטים) ולגלות אם הילד אלרגי למזון מסוים. להימנע עד כמה שניתן מנשימת האבק וגורמי אלרגיה ידועים אחרים.
יש הממליצים להפחית את צריכת המשקאות המוגזים, הטענה שהם מכילים co2, אותו החומר שריאותינו אמורות לפלוט החוצה.

אבחון ליקויים במערכת הנשימה

בדיקות גופניות כללי:
טכיקרדיה (דפיקות לב מואצות), שימוש בשרירי עזר לנשימה, כיחלון, הקשבה לריאות – ולבדוק כניסת ויציאת אויר שווים (היות ובאסטמה יותר קשה להוציא אויר), שמיעת צפצופים והארכת שלב הנשיפה.
בדיקות מעבדה:
בדיקות לתפקודי ריאה, כך נסיק אודות חומרת המחלה והערכה הטיפולית.
אלרגיות למזון ואסטמה:
מחקרים רבים מראים שאלרגיות למזון הן גורם חשוב בהתפתחות התקפי אסטמה.
המזונות העיקריים עלולים לגרום לרגישות הם: דגים ופירות ים, חלב, אגוזים ובוטנים, שוקולד, חיטה (בעיקר גלוטן), פירות הדר, וצבעי מאכל. כמו-כן גם עשן סיגריות, חשיפה לאבק ולכימיקלים שונים, פרוות בעל חיים, פריחה, שינויים במזג האוויר, מאמץ גופני מיוחד, מצבי לחץ והפרעות נפשיות. כל הגורמים האלו הם גורמים עיקריים, המשפיעים על התפתחות אלרגיות בעיקר אצל אנשים רגישים או בעלי אלרגיות נוספות, אך אלרגיות עלולות להופיע גם אצל אנשים בריאים, ועלולות להשפיע על היווצרות אסטמה או שינויים באסטמה קיימת. יש לציין, כי התבלין כורכום עשוי לסייע לטיפול ואיזון מחלת האסטמה (גנחת הסימפונות).
במחקר שנערך על ידי ד"ר טימותי מייקלבורו מאוניברסיטת אינדיאנה, נבדקו ספורטאי עילית החווים תסמינים אסטמתיים בעת ולאחר אימון.
לאחר הוספת שמן דגים לתפריט התזונה היומית שלהם, פחתה חומרת התסמינים האסתמטיים.
יתרונות הטיפול במשאף משולב באסתמה מתמדת (persistent) :מתן של תרופת מרחיב סימפונות מסוג בתא-2 ארוך טווח (laba) עם קורטיקוסטרואיד בהשאפה (ics) מהווים את השילוב המתאים לטיפול באסתמה מתמשכת- persistent asthma. במחקר הנוכחי נבדקה בשיטת המטאנליזה יעילות השילוב בין פלוטיקזון וסלמטרול במשאף אחד (בארץ- סרטייד) לעומת טיפול על ידי משאפים נפרדים. נבחנו 4 מחקרים כפולי סמיות בהם התוצאה (outcome) היה רמת שיא הנשיפה בבוקר (morning peak flow). בכולם נמצא שהשילוב במשאף אחד עולה על מתן התרופות במשאפים נפרדים. מידת השיפור הממוצע בארבעת המחקרים, מבחינת מדידת הבוקר של pef לאחר טיפול של 12 שבועות עם המשאף המשולב, הייתה 5.4 ליטר/דקה בממוצע. אנליזה אחרת הראתה שהסיכוי להשיג שיפור של 15 ליטר/דקה מהרמה הבסיסית, או שיפור של 30 ליטר/דקה מהרמה הבסיסית עם המשאף המשולב היה גדול יותר ב-40% לעומת השימוש במשאפים נפרדים. המחברים מניחים שהסיבה שהמשאף המשולב טוב יותר היא שהוא מאפשר לחלקיקי שתי התרופות להגיע באופן שווה אל דרכי הנשימה ולהשיג שם את האפקט הטיפולי שלהן ביתר הצלחה מאשר בטיפול בכל משאף בנפרד.
nelson hs, chapman kr, pyke sd, et. al.. enhanced synergy between fluticasone propionate and salmeterol inhaled from a single inhaler versus separate inhalers. j allergy clin immunol. 2003; 112(1):29-36
למאמרים נוספים בתחום מערכת הנשימה:
מחלות דלקתיות ודרכי הטיפול בהן מחלות אוטו-אימוניות: מחלות שכיחות יחסית – פוגעות בכ-3% מהאוכלוסיה, יותר בנשים. מחלות אלו נובעות מפגם בסיסי במערכת החיסון שבעקבותיו מערכת זו מופעלת כנגד אנטיגניים עצמיים – (SELF) פגם בסבילות החיסונית (TOLERANCE).
חסרונות השימוש באנטיביוטיקה הרס של אוכלוסית החיידקים הידידותיים, כ- 400 סוגי חיידקים החיים במערכת העיכול בעיקר בחלק התחתון של המעי הדק והמעי הגס. חיידקים אלו מהווים חלק חשוב מתהליכי פירוק, ספיגה והטמעה של רכיבי מזון. לא ניתן לתאר את מערכת העיכול ללא תפקודה של צמחיה מורכבת זו, כך למשל צמחיה זו מייצרת עבורנו ויטמין K, רכיב חיוני לקרישת הדם ובריאות העצם, לא תתכן ספיגה של ויטמין B-12 ללא חלבון הנשא שלו המיוצר בתווכה של צמחית המעיים. אצל תינוקות מייצרת צמחיה זו אנזימים שונים כולל לקטז, ומחסור בצמחית מעיים יגרום גם לאי אחזקת חנקן, מה שיגרור אחריו פיגור בהתפתחות ואי עליה במשקל.
דלקת וקצרת רכיבים נוגדי דלקת אשר מסייעים לטיפול במחלת האסטמה ואסטמה של העור. אומגה 3 כמו גם חומצת השומן גאמאלינולית (GLA) ומעט חומצה ארכידונית המצויה בבשרים ומוצרי חלב.
אלרגיה רכיבים נוגדי דלקת אשר מסייעים לטיפול במחלת האסטמה ואסטמה של העור. אומגה 3 כמו גם חומצת השומן גאמאלינולית (GLA) ומעט חומצה ארכידונית המצויה בבשרים ומוצרי חלב.
מחלות דרכי הנשימה בילדים | מערכת הנשימה | מחלות בדרכי הנשימה | מערכת הנשימה – אנטומיה | מחלות נשימה ואלרגיות | כורכום ואסטמה


  1. ‫אסתמה מחלה כרונית חסימתית בריאות‬‎

    www.youtube.com/watch?v=EIB88Zcn1YU
    8 במאי 2014 - הועלה על-ידי קובי עזרא
    אסתמה (asthma) מחלה כרונית חסימתית בריאות. אסתמה מיוונית פירושה: נשימה כבדה. http://diet2all.net/PAGE45.asp האסתמה היא מחלה ריאתית כרונית ...

  1. קוצר נשימה וגנחת הסימפונות אסטמה

    www.dailymotion.com/.../x1tm9le_קוצר-נשימה-וגנחת-הסי...
    8 במאי 2014
    קוצר נשימה וגנחת הסימפונות אסטמה. http://diet2all.net/PAGE45.asp לילדים רבים – אחד מכל עשרה – יש אסטמה. זו מחלה כרונית, שיכולה להמשך כל החיים אבל ...

  1. אסטמה סימנים וגורמים למחלה

    www.dailymotion.com/video/x2fdc50
    לפני 3 ימים
    אסטמה סימנים: אסטמה מאופיינת בדלקת של הסימפונות עם ייצור מוגבר של הפרשות דביקות בתוך הצינורות. אנשים עם תסמיני אסתמה ניסיון כאשר דרך הנשימה להדק, ...

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

אסטמה ומחלות לב וכלי דם טרשתיות חולקות פתופיזיולוגיה דלקתית בסיסית

אסטמה ומחלות לב וכלי דם טרשתיות חולקות פתופיזיולוגיה דלקתית בסיסית. שיערנו כי אסתמה מתמשכת קשורה לעומס רובד הצוואר, מנבא חזק לאירועי מחלות לב וכלי דם טרשתיות. ה-MESA (Multi-Ethnic Study of Atherosclerosis) רשם מבוגרים נקיים מ מחלות לב וכלי דם טרשתיות ידועות בקו הבסיס. תת-סוג של אסתמה נקבע בבדיקה 1.  אסטמה מתמשכת הוגדרה כאסטמה הדורשת שימוש בתרופות בקרה, ואסטמה לסירוגין הוגדרה כאסטמה ללא תרופות בקרה.  אולטרסאונד ב-mode carotid בוצע כדי לזהות פלאק של carotid (ניקוד פלאק כולל [TPS], טווח 0-12). מודלים של רגרסיה רב-משתנים עם שונות חזקות העריכו את הקשר של תת-סוג אסטמה ועומס רובד הצוואר.  5029 המשתתפים היו בגיל ממוצע (SD) של 61.6 (10.0) שנים (53% היו נשים, 26% היו אנשים שחורים, 23% היו אנשים היספנים ו-12% היו אנשים סינים). רובד קרוטיד היה קיים ב-50.5% מהמשתתפים ללא אסטמה (TPS, 1.29 [1.80]), 49.5% מהמשתתפים עם אסטמה לסירוגין (TPS, 1.25 [1.76]), ו-67% מהמשתתפים עם אסטמה מתמשכת (TPS, 2.08 [2.35) ]) (P≤0.003). למשתתפים עם אסתמה מתמשכת היה אינטרלוקין-6 גבוה יותר (1.89 [1.61] pg/mL) בהשוואה למשתת

אסטמה קורטיקוסטרואידים מעכבים פעילויות נוגדות IgE

קורטיקוסטרואידים מעכבים פעילויות נוגדות IgE של מתווכים מיוחדים לפתרון בעיות בתאי B מחולי אסטמה.  אסטמה היא מחלה דלקתית כרונית, הכוללת דלקת ריאות כרונית והיצרות דרכי הנשימה הקטנות באמצעות שילוב של ייצור יתר של ריר והתכווצות שרירים חלקים. זה מאופיין בקוצר נשימה חוזר, צפצופים, שיעול, בצקת ומתח בחזה ובדרך כלל קשור לחסימת זרימת אוויר הפיכה והיענות יתר לדרכי הנשימה. יתר על כן, התקפי אסתמה קשים עלולים להוביל למקרי חירום מסכני חיים.  פיתרון מתווכים מקדים (Specialized proresolving mediators או בקיצור: SPM) מקדמים את הרזולוציה של דלקת ומפעילים השפעה מיטיבה במודלים של בעלי חיים במחלות דלקתיות כרוניות, לרבות מחלת אסטמה .  בעבר, הראינו כי SPM מסוימים מפחיתים את ייצור ה- IgE בתאי B מאנשים בריאים, אשר להם תפקיד קריטי במצבי אסטמה אלרגית .  חקרנו את ההשפעות של SPM על ייצור IgE של תאי B ב חולי אסטמה . תאים חד-גרעיניים בדם של חולי אסתמה טופלו ב- 17-HDHA או RvD1, ונמדדו רמות IgE. RvD1 ו- 17-HDHA הרטיבו את ייצור ה- IgE בתאי B ממרבית חולי האסטמה, ואילו תאי B מקבוצת חולים הנוטלים סטרואידים דרך הפה היו עקשני

התרופה קורטיזון השפעות פזיולוגיות ופרמקולוגיות

התרופה קורטיזון (Cortisone) השפעות פזיולוגיות ופרמקולוגיות. http://asthma-dyspnea.blogspot.co.il/ קורטיזון (dehydrocorticosterone) הינו הורמון סטרואידי 21-פחמן. זהו אחד ההורמונים העיקריים שמופרשים על ידי בלוטת יותרת הכליה בתגובה למצבי לחץ. במבנה הכימי, הוא קורטיקוסטרואיד קשור קשר הדוק קורטיזול. הוא משמש לטיפול במגוון רחב של מחלות וניתן בהזרקה לווריד, בדרך הפה, intraarticularly (לתוך משותף), או transcutaneously. קורטיזון מדכא את פעילות המערכת החיסונית, ובכך מקטין את מצבי דלקת ונפיחות באתר הפציעה. סיכונים קיימים, בפרט בשימוש לטווח הארוך של קורטיזון. הסטרואיד קורטיזון ואדרנלין הם ההורמונים העיקריים שמופרשים ע"י הגוף כתגובה לסטרס-לחץ. הם מגבירים את לחץ הדם ומכינים את הגוף למשך תגובת הילחם או ברח. הזרקת קורטיזון יכולה לשמש גם בכדי לתת לנו הקלה על כאב לטווח קצר ולהפחית נפיחות כתוצאה מתגובת דלקת בגיד למשל, או בורסה, המפרקים של הברך, מרפק, כתף ולשבור עצם הזנב. הקורטיזון ניתן לעיתים למחלת ה אסטמה , ארטריטיס וכו'... קורטיזון יכול לשמש גם בכדי לדכא את התגובה החיסונית במכוון ב