אסטמה וחומצות שומן מסוג אומגה-3
שכיחות נמוכה יותר למחלות לב כליליות (CHD), פסוריאזיס, אסטמה ודלקת מפרקים שגרונית בקרב האסקימוסים: האם הם נגרמים ע"י צריכה תזונתית גבוהה של חומצת השומן מסוג (EPA), שונות גנטיות של חומצת שומן חיונית חילוף חומרים (EFA) או שילוב של שניהם?
השכיחות הנמוכה של מחלת לב כלילית, פסוריאזיס, אסטמה ודלקת מפרקים שגרונית בקרב האסקימוסים היא הודות לצריכה התזונתית הגבוהה של חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה-3 EPA שמקורם בדגים וביונקים ימיים אחרים. עם זאת, יש לאסקימוסים חומצה הארכידונית פלזמה (AA) ברמות נמוכות מאוד בהשוואה לאלה שנצפו באירופים בעוד שרמות חומצת dihomogammalinolenic (DGLA) גבוהות יותר בהאסקימוסים. נראה רמת גבוהה של חומצה ארכידונית וחומצה דיהומו-גמה-לינילאית נמוכים, שכן הם נמצאים גם כאשר צריכת EPA הינה נמוכה. ידוע שחומצה ארכידונית חשובה לפתוגנזה במחלת לב כלילית, אסטמה, פסוריאזיס ודלקת פרקים, ואילו חומצה דיהומו-גמה-לינילאית (DGLA) תכונות שהופכות אותה לערך טיפולי בתנאים אלה, חומצה דיהומו-גמה-לינילאית גבוה גנטית וחומצות שומן ארכידונית ברמה נמוכה עשויה להיות חשובה.מקור המחקר:
April 1987 Volume 22, Issue 4, Pages 421–428
תגובות
הוסף רשומת תגובה
תוכלו לשלוח לנו הכל אודות מחלת האסטמה, החל מתופעות לוואי אישיות של תרופות ועד למאמרים אודות המחלה... (למייל: kobisport@gmail.com)