דילוג לתוכן הראשי

סינוסיטיס

סינוסיטיס סוגים שונים

על פי הגדרת סינוסיטיס כרונית נמשכת לרוב יותר משלושה חודשים, ועשויה להיגרם ע"י מחלות רבות ושונות שיוצרות דלקת כרונית בסינוסים כסימפטום שכיח.

סימפטומים של סינוסיטיס כרונית

סימפטומים של סינוסיטיס כרוני עשויים לכלול: גודש באף, כאביפ פנים בעיקר ראיזורי הסינוסים, כאבי ראש, שיעול לילי, עלייה בתסמינים של אסתמה, תחושה כללית רעה, הפרשות ירוקות או צהובות, תחושה של 'מלאות' פנים או 'אטימות' שעלול להחמיר כאשר מתכופפים, סחרחורות, כאב שיניים, ו / או ריח רע מהפה - הליטוזיס.

בתופעות הנ"ל עשויות להיות סיבות מרובות אחרות, שיש לבדוק. לעתים קרובות סינוסיטיס כרוני עשויה להביא לאובדן חוש ריח - טטרנות, חוש הריח מופחת. במספר מצומצם של מקרים, סינוסיטיס אקוטית או כרונית קשורות לזיהומי שיניים לעיתים.

סימפטומים של סינוסיטיס אקוטית חריפה

סינוסיטיס קוטית או חריפה לרוב נוצרת ע"י זיהום בדרכי הנשימה עליונה, בדרך כלל ממקור נגיפי - וירלי, הנגרמים בעיקר ע"י וירוסים ממשפחת רינו (rhinoviruses), ונגיפי השפעת, אחרים שנגרמו ע"י אדנו-וירוסים, וירוסי parainfluenza אדם, וירוס syncytial וכו'...

כשהזיהום הינו ממקור חיידקי - בקטריאלי. סינוסיטיס ויראלי בדרך כלל נמשך 7 עד 10 ימים, ואילו סינוסיטיס חיידקי הוא עקשן יותר. כ- 0.5% עד 2% מתוצאות סינוסיטיס נגיפיות בסינוסיטיס חיידקים שלאחר מכן. הם מובילים לזיהום חיידקים משניים.

סימנים לסינוסיטיס

הסימנים העיקריים לסינוסיטיס הם: כאבי ראש, כאב או לחץ פנים מסוג משעמם, קבוע, או כואב על הסינוסים המושפעים נפוץ בשני שלבים אקוטיים וכרוניים של סינוסיטיס.
הכאב הזה הוא מקומי בדרך כלל לסינוס המעורב ועלול להחמיר כאשר האדם המושפע מתכופף או במצב שכיבה. כאב בדרך כלל מתחיל בצד אחד של הראש ומתקדם לשני הצדדים.
סינוסיטיס חריף וסינוסיטיס כרוני עלולים להיות מלווים בנזלות סמיכות לרוב בצבע ירוק ועשויים להכיל מוגלה (מוגלתיים) ו / או דם.
לעתים קרובות כאב ראש או כאב שיניים מקומיים נוכח הלחץ על עצבי השיניים, והנ"ל תסמינים המבדילים את כאב ראש הקשורים לסינוס מסוגים אחרים של כאבי ראש, כגון: כאבי ראש מתח ומיגרנה.
דרך נוספת להבחין בין כאב שיניים וסינוסיטיס היא שהכאב בסינוסיטיס בדרך כלל הוא מחמיר ע"י הטיית הראש קדימה ועם תמרוני הראש עקב הנוזלים.

דלקות בסינוסים עשויות לגרום לבעיות באוזן התיכונה עקב הגודש של מעברי האף. הדבר עשוי לבוא לידי ביטוי בסחרחורות, "לחץ בראש או ראש כבד", ותחושות רוטטות בראש. טפטוף פוסט-האף הוא גם סימפטום של rhinosinusitis הכרוני.

ריח רע מהפה (ריח רע מפה) לעתים קרובות האמור להיות סימפטום של rhinosinusitis הכרוני, לעומת זאת טכניקות ניתוח נשימת זהב סטנדרטי. באופן תיאורטי, יש כמה מנגנונים אפשריים של שני ריח רע מהפה האובייקטיבי וסובייקטיבי שעשוי להיות מעורבים.

אסטמה סינוסיטיס

מחלות דרכי הנשימה: אסטמה (אסתמה) וסינוסיטיס (דלקת מערות האף הגתות), הן מחלות שוונות ושכיחות. אסטמה או גנחת הסימפונות היא מחלת ריאות ...

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

טיפולים טבעיים באלרגיות, קובי עזרא

קובי עזרא Ph.D מספר על טיפולים טבעיים באלרגיות, אלרגיות לגורמים חיצוניים, אלרגיה לאבק אלרגיות למזון, סוגים של דרכי טיפול באלרגיה ועוד. לאתר:  הלרגיה עשויה ליצור את מחלות האסטמה, סינוסיטיס, קדחת השחת - נזלות, עיטושים ודלקות עיניים, פריחות מסוגים שונים כמו אקזמה וסרפדת, דלקת עור אטופית - "אסתמה של העור" ועוד.

דיאטה לאסטמה

דיאטה מיוחדת אסטמה יש לציין כי אין דיאטה מיוחדת למחלת האסטמה . אך אציין, כי יודועים מזונות המפחיתי דלקת בדרכי הנשימה ב אסטמה . משקאות המכילים קפאין מספקים רמה מנוכה של הרחבת סימפונות לשעה או למשך מספר שעות, אך כשלוקחים משאף ונטולין התגובה היא הרבה יותר מהירה ויעילה להקלה הזמנית של תסמיני ה אסתמה . עם זאת, דיאטה טובה היא חלק חשוב בתכנית הטיפול ב אסתמה  שלכם. בדיוק כמו פעילות גופנית סדירה, תזונה בריאה היא טובה לכולם. זה נכון גם לגבי אנשים הסובלים מאסטמה!. השמנת יתר קשורה להתפתחוץ אסתמה חמורה יותר , אז אתם צריכים לנקוט בצעדים בכדי לשמור על משקל תקני. רופאים רבים חושדים כי מזונות מסוימים שאנו אוכלים עשויים להשפעה ישירות על ה אסתמה  התפתחותה. אך ישנו הצורך במחקרים נוספים שצריך לעשות לפני שאנחנו מבינים את הקשר המדויק בין האסתמה ודיאטה . אם אתם אלרגיים למזונות מסוימים, אתם צריכים להימנע מצריכתם. אלרגיה יכולה לגרום ל תסמיני אסתמה . אסתמה ותזונה השכיחות במחלת ה אסתמה עלתה בעשורים האחרונים, וחוקרים רבים מאמינים שיש לדיאטות המשתנות שלנו עשפעה לפחות מסויימת על הליך המחלה. כ...

אוסטאופורוזיס ושברים באסטמה במטופלת בסטרואידים דרך הפה ובשאיפה - קובי עזרא

סיכון מוגבר למחלת אוסטאופורוזיס ושברים בעצמות בקרב חולי אסטמה במטופלת בסטרואידים דרך הפה ו/או בשאיפה - קובי עזרא. להלן  שני מחקרי בקרת מקרים מבוססי אוכלוסייה. סטרואידים בשאיפה (ICS) ו סטרואידים   אוראלים בבליעה כלומר כדורים (OCS) נמצאים בשימוש נרחב לטיפול במחלת האסטמה. עם זאת, הסיכון ל אוסטיאופורוזיס ושברים בעצמות (FF) עקב סטרואידים ב אסטמה אינו מבוסס היטב.  שיטות ערכו שני מחקרי בקרה מקוננים תוך שימוש בנתונים מקושרים ממאגרי הנתונים של מחקר קליני (Clinical Practice Research Datalink) וסטטיסטיקה של פרקי בית חולים (HES). באמצעות קבוצה של חולי אסתמה, זיהו בנפרד מטופלים עם אוסטאופורוזיס או  שברים בעצמות  ובקרת התאמה בין מגדר, גיל ותרגול.  נעשה שימוש ברגרסיה לוגיסטית מותנית לקביעת הקשר בין חשיפה לסטרואידים בשאיפה ו אוראלים בבליעה , לבין הסיכון לאוסטאופורוזיס או  שברים בעצמות . חושבה גם השכיחות של חולים שקיבלו לפחות ביספוספונט אחד. התוצאות היה קשר בין המינון לתגובה בין המינון המצטבר לבין מספר המרשמים ל אוראלים בבליעה  /  סטרואידים בשאיפה  בש...